Case-galleria

Ennätyksiä mobiiliverkossa

Elisan asiakkaat käyttivät huimia määriä dataa. Elokuussa rikottiin ennätys kun asiakkaamme käyttivät mobiilidataa keskimäärin yli 13 gigatavua.

Vuonna 2016 tehtiin useita ennätyksiä mobiiliverkoissa. Elisan asiakkaat käyttivät huimia määriä dataa ja marraskuussa määrä oli kasvanut jo yli 15 gigatavuun kuukaudessa.

Elisan panostukset verkkoihin näkyvät myös tutkimustuloksissa. Lokakuussa European Communications Engineering Oy (ECE) tutki 4G-verkkojen nopeutta yhteensä 35 kaupungissa ja kunnassa. Tutkimuksessa todettiin Elisan 4G-verkon olevan Suomen nopein.

Nykyisten verkkojen laajennusten ja kapasiteetin parannusten lisäksi Elisa tutkii ja testaa uusia teknologioita aktiivisesti. Elokuussa Elisa testasi 5G:ta ensimmäisenä operaattorina Suomessa, kun Helsingissä pelattiin virtuaalitodellisuuspeliä 5G-verkossa.

Elisa teki syksyllä myös uuden maailmanennätyksen: 4G-testiverkossa saavutettiin 1,9 Gbit/s nopeus. Poikkeuksellinen nopeus herätti huomiota myös kansainvälisesti, ja muun muassa BBC uutisoi maailmanennätyksestä. 

Teknologiatestit ovat askelia kohti 5G-verkkoa, mutta myös erinomainen osoitus siitä, millaisia mahdollisuuksia 4G-verkko edelleen tarjoaa. 4G-verkosta saatavat nopeudet kasvavat jatkuvasti ja todennäköisesti tulevina vuosina asiakkaille on tarjolla jopa gigabittien mobiilidatayhteyksiä.

Kerro kaverille

Oma nimesi
Oma sähköpostisi
 
Sähköpostin otsikko
Viesti
 
Kavereiden sähköpostit

 Lisää kaveri