Taloudellinen vastuu

Tutkimus ja kehitys

Toimimme alalla, jossa tulevaisuuden palvelut rakennetaan ennakkoluulottomalla uusien mahdollisuuksien testaamisella ja innovaatioverkostojen yhteistyöllä.

Edistämme digitaalisen yhteiskunnan kehitystä muun muassa olemalla tiiviisti mukana alan tutkimuksessa ja startup-toiminnassa. Toimintaamme liittyy keskeisesti myös harjoitteluohjelma opinnoissaan menestyneille korkeakouluopiskelijoille.

Edistämme kansainvälistä huippututkimusta

Olemme muodostaneet vahvan yhteistyön akateemisten tutkijoiden ja Elisan liiketoimintojen välille. Yhteistyö lisää ymmärrystämme uusista tieteellisistä läpimurroista ja edistää näin strategisia valintojamme. Lue lisää Case-galleriasta.

Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyömahdollisuuksia eri tieteenalojen kansainvälisesti parhaiden tutkijoiden kanssa. Vuonna 2016 Elisan tutkimus-yksikkö yhdisti elisalaiset yli 150 uuden huippututkijan kanssa kymmenestä eri maasta 26 tutkimusprojektissa.

Lisäksi tuemme HPY:n Tutkimussäätiön kautta suomalaisen teletekniikan, televiestinnän ja tietoliikenteen tieteellistä tutkimus-, opetus- ja kehitystyötä. Säätiö on jakanut vuoteen 2016 mennessä apurahoja yhteensä 979 710 euroa pääasiassa väitöskirjatutkimusta tekeville tutkijoille eri yliopistoissa. Säätiön kirjastossa on 107 väitöskirjaa.

Uudistumme startup-kumppanuuksilla

Startup-kumppanuudet ovat tärkeä osa Elisan jatkuvaa uudistumista. Olemme jo vuosia tuoneet startup-yritysten kanssa markkinoille lukuisia innovaatioita edistäen uusien yritysten menestystä.

Saimme startup-yrityksiltä vuoden aikana kiitosta erityisesti helposti lähestyttävänä ja ammattimaisena kumppanina. Elisalla oli vuonna 2016 yli kuusikymmentä suomalaista ja kansainvälistä startup-kumppanuutta. Tavoitteenamme on molempia osapuolia hyödyttävä liiketoiminta, jossa voimme toimia startup-yritysten aikaisen vaiheen asiakkaana tai vaihtoehtoisesti tarjota yhteistyökumppanin käyttöön tehokkaat myyntikanavamme.

Järjestimme toista kertaa Elisa Innovation Challenge -kilpailun, joka kannusti niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä luomaan uusia tuote- ja palveluinnovaatioita verkottunutta teknologiaa hyödyntäen. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin 97 ehdotusta 16 maasta. Parhaiden tuotteiden kehittäjät julkistettiin ja palkittiin Slush 2016 -tapahtumassa, jonka pääyhteistyökumppanina olimme jo kolmatta vuotta peräkkäin. Lue lisää Case-galleriasta.

Kerro kaverille

Oma nimesi
Oma sähköpostisi
 
Sähköpostin otsikko
Viesti
 
Kavereiden sähköpostit

 Lisää kaveri